Haikeasti muistellen kirjoitin tuossa joku aika sitten viime vuoden Löytökoiralauantai tapahtumasta. Tänään päättyi vuoden odotus ja tämän vuoden tapahtuma oli jälleen menestys!

Oli hienoa että ständillämme vieraili niin paljon vanhoja tuttuja, kauttamme kotiutuneita koiria sekä koiran hankintaa miettiviä ihmisiä, jotka ovat seurailleet sivujamme ja halusivat tulla tapahtumaan tapaamaan meitä ja keskustelemaan adoptiosta. Meillä oli ständillämme mukana Suomessa olevia koiria jotka etsivät koteja. Atlas, Pucka ja Katy edustivat hienosti - kuten muutkin mukana olleet koirat; Gaby, Hoksu, Juan ja Tom. Ja tietenkin myös vapaaehtoisena mukana olleet ihmiset! Ständillämme veraili paljon vieraita, moikkaamassa ja ottamassa kotiin viemiseksi infomateriaaliamme.

Loistava päivä! Sade ei haitannut ollenkaan vaikka sen johdosta kulkue siirtyikin pidettäväksi puiston sijaan kahvilassa. Kulkueen yhteydessä pidettävässä hartaudessa pyydettiin viime vuoden tapaan varjelusta koirien auttamiseksi työtä tekeville sekä pyydettiin yläkerran Herralta myös apua Espanjan maastopalotilanteeseen. Torstaiyönä alkaneet palot ovat levinneet lujaa vauhtia Aurinkorannikolla. Tuhannet ovat menettäneet kotinsa ja ihmisuhreilta ei olla vältytty. Eikä eläin. Alueella toimivista yksityisistä koiratarhoista on jouduttu päästämään koirat irti paloa pakoon. Valitettavasti kaikkiin eivät ehtineet  paloa pakoon ja tarhoilla on menehtynyt koiria, ja kissoja. Yhdistyksemme puheenjohtaja Miia on osallistunut paikalla näiden irti laskettujen koirien kiinni ottamiseen sekä toimittanut lahjoitustarvikkeita tarhoille jotka palo on tuhonnut. Palo on viimeisimmän tiedon mukaan hallinnassa mutta tuhojen korjaaminen varmasti vie hyvin kauan. Alueita on palanut maantasalle Mijasin, Marbellan ja Coinin alueilla. Yläkerran Herran apua todellakin tarvitaan. Kiitoksia Alppilan Seurakunnalle että huomioitte tilanteen ja muistitte rukouksella uhreja. Ikävintä tässä on että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Avauspuheenvuorossa Hannele Luukkainen Hesy:n puheenjohtaja ja tapahtuman suojelija otti esille tärkeän asian. Rescuetoiminta tarvitse kattojärjestön joka ajaa sekä yhdistysten asiaa ja verkostoitumista sekä myös antaa tietoa koiria adoptoivista tahoista heille, jotka adoptiota miettivät. Avajaispuhe löytyy kokonaisuudessaan Facebookista. Täydellinen idea. Tämäkin toimiala tarvitsee verkostoitumista ja tiedon jakamista. Voimme kaikki oppia toisiltamme ja  jakaa tieto-taitomme muiden yhdistysten kanssa. Myös koiran adoptiota miettivät yksityishenkilöt tarvitsevat tuekseen organisaation joka osaa neuvoa heitä puolueettomasti vastuullisista rescuejärjestöistä jotka toimivat lakeja noudattaen ja uusia - ja tietenkin aikaisemminkin adoptoineita - rescuekoiraperheitä tukien.

Mukana oli hieno määrä yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa ja oli mukava nähdä että monella ständillä kävi kuhina ihmisten keskustellessa yhdistysten edustajien kanssa. Toivottavasti moni ständeillä vieraillut koki saaneensa tapahtumasta tietoa ja hyödyllistä informaatiota kodittomien koirien tilanteesta maailmalla ja tavoista auttaa. Tapahtuman äiti Nina Patanen on luonut mahtavan konseptin joka tänä vuonna ylti valtamediaan saakka. Paikalla oli YLE:n uutistoimitus ja tänään uutisissa on kerrottu tapahtumasta. Myös ruotsinkielellä! Tapahtuma järjestettiin vasta toista kertaa ja tänä vuonna myös Oulussa joka sekin on ollut onnistunut, upea tapahtuma.
 
Kiitos Nina Patanen ja Cori, Alppilan Kirkko, Hannele Luukkainen, mukana olleet yhdistykset, Kana, vieraat, yhdistyksemme mukana olleet vapaaehtoiset, lahjoitusten antajat, tapahtumassa vierailleet koirat, YLE ja muu tapahtumaa raportoinut media. Nähdään taas ensi vuonna!

Facebook sivuilamme on kuva-albumi tapahtumasta. Alla kuitenkin vielä kuva oman ständimme vahvistuksia.



Kati