Vuosi on vierähtänyt ja kohta koittaa 1.9; lauantai jolloin vuorossa on jälleen Löytökoiralauantai! smiley Huippujuttu joka sai alkunsa ajatuksena ja realisoitui niin että tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten elokuussa, Alppilan Kirkolla. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään saman aikaisesti myös Oulussa. Ehkä ensi vuonna mukaan on liittynyt jo muitakin kaupunkeja.

Tapahtuman äiti ja perustaja on Nina Patanen joka alkoi kovasti miettimään että vaikka koiratapahtumia on monia, rescueyhdistyksilläkin omiaan ja järjestöt läsnä eri messuilla, niin joukosta puuttuu kuitenkin tapahtuma joka keskittyy täysin kodittomien eläinten auttamiseen ja yhdistysten esittelyyn. Facebook chatissa vietettiin tunti jos toinenkin ennen kuin kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa hämyiseen baariin Kurvissa. Nina oli jo ennen ensimmäistä tapaamistamme saanut järjestettyä paikaksi Alppilan Kirkon ja mukaan Kallion seurakunnan pastori Päivi Hakkari-Ohmeron. Siitä se ajatus sitten lähti!

Parempaa säätä ei olisi voinut toivoa, kuin mikä viime vuoden tapahtumassa oli. Alkavan syksyn koleus väistyi hellepäivän tieltä, hiki virtasi ainakin itselläni kun yritin pysyä nakkikisaan osallistuvien koirien vauhdissa mukana tekemällä ratoja. Hauskaa oli, ihmisiä ja koiria virtasi paikalle, musiikki soi, ruoka oli hyvää. Paikalla oli useita eri yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa, Kana joka toimi juontajana haastatteli rescuekoirien omistajia, teatteri esiintyi.

Ninan avajaispuhe kertoi mm siitä, miksi olemme tapahtuman halunneet järjestää. Meidän mielestämme jokainen koira on yhtä tärkeä, riippumatta siitä onko koira syntynyt muotovaliopentueeseen tai potkittavaksi katukoiraksi Romaniaan. Halusimme myös näyttää ihmisille että vaikka joissain julkaisuissa on väitetty että rescuekoirat ovat teinityttöjen villitys ja koirat luonnehäiriintyneitä ja sairaita, asia ei todellisuudessa ole näin. Sen varmasti jokainen paikalle saapunut pystyi itsekin toteamaan; koirien omistajat olivat kaikista ikäluokista - lapsiperheitä, nuoria, eläkeläispariskuntia. Koiria oli mukana kaikkia kokoja ja karvalaatuja; joista kaikista huokui hyvinvointi, onnellisuus ja kiitollisuus uudesta elämästä.

Mukana oli myös yhdistyksiä jotka halusivat kiinnittää huomiota myös muihin tärkeisiin asioihin kuten pentutehtailun vastustamiseen sekä eläinsuojeluun yleisesti. Koirille koteja etsiviä yhdistyksiä oli mukana ainakin Romaniasta, Virosta, Venäjältä ja Espanjasta. Tai siis suomalaisiahan nämä yhdistykset ovat mutta näistä maista tuovat koiria.    

                                                                                           
Tapahtuma päättyi vielä kulkueeseen jossa kävelimme koirinemme puistoon jossa pastori Päivi luki rukouksen ja pyysi varjelusta kodittomien koirien hyväksi työtä tekeville. Aurinko lämmitti ihoa ja Päivin pyyntö yläkertaan sielua. Kirkko jonka monet meistä näkee melko kaukaisena instituutiona ja ei ollenkaan osana joka päiväistä elämää tuli tapahtumassa hyvin lähelle, osaksi meille tärkeää asiaa.  



Rescuetyö tarvitsee ihmisiä kuten Nina Patanen ja tahoja kuten Alppilan Seurakunta. Hädässä elävät koirat tarvitsevat näitä tapahtumia jossa tietoisuutta koirien tilanteesta voidaan levittää. Suosittelen kaikkia jotka ovat kiinnostuneita rescuekoirista ja toiminnasta koirien auttamiseksi tulemaan paikalle. Lukuisa määrä yhdistyksiä on paikalla taas, kertomassa toiminnastaan. Paikka on myös loistava keskustella koiran adoptoineiden kanssa sekä tavata näitä kotiutuneita koiria. Espanjan Koirat ovat mukana myös, informatiivisellä pisteellä mikä löytyy tänä vuonna sisätiloista. Tänä vuonna myös koirat saavat tulla kirkkoon sisälle.

Tervetuloa kaikki Alppilan Kirkolle Helsinkiin tai Lammassaareen Ouluun! Tapahtuma järjestetään kummassakin kaupungissa lauantaina 1.9 klo 1200-1600.

- Kati -