"En osannut aavistaa, että elämäni menisi Corin myötä uusiksi. Enää en pohtinut olemassaoloni tarkoitusta". - Nina Patanen 13.6.2012 ilmestyneessä Iltalehden Ilona liitteessä. Cori on adoptoitu Kodittomat Espanjan Koirat ry kautta Malagan tarhalta muutama vuosi sitten.
 
Uskon, että hyvin moni joka on kodittoman koiran adoptoinut jakaa Ninan ajatuksen. Yht äkkiä elämä ei ollutkaan enää entisensä, koiran mukana kuljetusboxissa Espanjasta saapui aivan uusi tapa katsoa elämää. Jonkun roskasta tulee oman elämän suurimpia aarteita. Ja monen kohdalla se aarre on avain aarrearkkuun. Ensimmäisestä rescuekoirasta lähtee into ruveta auttamaan näitä satoja miljoonia kotia vailla olevia koiria. Oma avaimeni aarrearkkuun saapui Malagan tarhalta tammikuussa 2011. Jimi oli laiha rääppänä saapuessaan meille mäyräkoiramme ystäväksi ja perheenjäseneksemme. Kuten Nina Patanen Ilonassa kertoo, en minäkään osannut aavistaa että elämäni menisi uusiksi. Siitä tuli paljon parempi.
 
Olen äärimmäisen kiitollinen siitä että saan olla mukana Kodittomat Espanjan Koirat ry:ssä yhdistyksen tuoreimpana hallituksen jäsenenä ja tiedottajana. Saan työskennellä koirien hyväksi mitä hienoimpien ihmisten kanssa. Yhdistystoiminnan rikkaus on, että avainhenkilöt ovat erilaisia. Erilaisia vahvuuksia kohtaa joilla kaikilla on yhteinen päämäärä ja arvot. Olemme keskustelleet paljon siitä, millaisena haluamme että muut näkevät yhdistyksen ja toimintamme. Haluamme panostaa siihen että saamme aikaan yhdistyksen joka nähdään avoimena, vastuullisena ja aikaan saavana. Työtä on paljon että päämäärämme saavutamme mutta mission impossible se ei ole. Ensimmäiset suuret ja pienet askeleet on päämäärää kohti otettu, lisää harppauksia on tulossa. Yksi näistä askelista avoimuuteen on että haluamme kertoa teille tämän blogin muodossa asioita joita näemme ja koemme; täällä Suomessa ja Espanjassa.
 
Tervetuloa Kodittomat Espanjan Koirat ry blogin lukijaksi!
 
Kati 14.06.2012




Jimi keväällä 2012. Entinen koditon joka muutti kokonaisen perheen elämän.